Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az őszinte gyártó és az őszinte élelmiszer – semmi más nem számít

1. Egészségszemlélet és közösségformálás - elvek mentén.

Az E-mentes övezet ma már fogalommá vált, számos cég él az „E-mentes” jelzővel a csomagolásán, néhány éve. Ennek örülünk, egyben célunk egy egészségtudatosan gondolkodó E-mentes közösség formálása, amely korántsem az „adalékanyag-mentességet” jelenti önmagában, hanem ennél jóval többet.

Egy szemléletmód, amely kutatja a részleteket, nem elégszik meg a felszínnel. Figyel az életminőségre és egészségtudatosságra, az élelmiszerek összetevőire, a gyerekek és fiatalok testi-lelki fejlődésére, a sportolók teljesítményére, az ülő munkát végzők szellemi erejére. Sőt a társadalmat érő „élelmiszeripari” üzenetek kihatásaira is, és felemeli a szavát a manipulatív jelenségekkel szemben. Nem hallgat, hanem kimond. Nem alkuszik meg, hanem változtat. Megkeresi és megtalálja a megoldást, felkutatja a beszerzési forrásokat, ipari érdekektől mentesen közreadja, amit megtalált. Elvszerű, talán egyesek számára szigorú is, de ebben a következetességben rejlik az ereje és jövője is. Mindig építhetsz és számíthatsz rá.

 

2. Tisztább termékek.

A reform- és biokultúra teret hódítása nyomán sok olyan termék is bekerült ebbe a körbe, amelyek félreértést okozhatnak, hiszen a cukor, az E-számok és egyéb komponensek adott esetben megtalálhatók ezekben is. Úgy látjuk, ma már léteznek egészséges, és nem egészséges reform- és biotermékek is.

 

3. Vakon választhatsz.

Olyan oldalt létrehívni, amelyen minden egyes termék kifogástalan, összetételi szempontból. Szeretnénk segíteni a tudatos fogyasztói rétegeknek a választásban és megkönnyíteni a válogatás idejét. Sok energiát vehet el a termékek folyamatos vizsgálata, stresszel a bizonytalanság az összetétel terén, nem mindig értjük, mit jelentenek a kifejezések, a tápérték adatok.

4. Új vásárlói csoportok.

Szeretnénk támogatni a „mentes” és „vegán” fogyasztói csoportokat, hiszen ők jelenleg piaci hátrányban vannak a több ezer -féle egyéb élelmiszer kavalkádjában. Emellett a „mindenevő” családok számára lehetőség új és érdekes termékek kipróbálására, vagy mentes és vegán napok tartására.

 

5. Közvetlen kapcsolat.

Szeretnénk közvetlenül megismertetni a hazai vásárlóközönséget számos kutatással, fejlesztéssel, gyártóval. Ismerjük meg a reform- és biotermékek gyártóit és forgalmazóit, segítjük az összekapcsolódást és személyes kommunikációt, egyfajta „szakmai híd” szerepét betöltve.

 

6. Magyar termelők támogatása.

Szeretnénk kiemelten támogatni a hazai őstermelők, a magyar termelő családi vállalkozásokat, akiknek nincs pénzük a költséges reklámtevékenységre, marketingre, de termékeik egyedülállók, hasznosak, egészségvédők, prémium minőségűek. Sok-sok magyar család küzd a bevétel hiányával, és alig van esélye labdába rúgni a főként tömegtermékekkel dolgozó „multi-piacon”. Aki nem tudja áttörni a megfelelő ismertséget, ellehetetlenül és csődbe megy. Egy-egy termékkör fenntartásához annak megismerése, kipróbálása és rendszeres beszerzése szükséges. Ebben szeretnénk változást hozni és nem tagadjuk, hogy ismertségünket és befolyásunkat latba vetve, forgalmat generálunk a kevésbé ismert magyar brand-eknek, termelőknek. Természetesen az oldalon helye van a külföldi jó fejlesztéseknek is. (Lehetőségeink korlátozottak, így csak néhány tíz cég megjelenítésére van lehetőségünk, de igyekszünk bővülni, keresve az újat, a különlegeset és leghasznosabbat.)

7. Érdekmentes kommunikáció és forgalmazás.

Az E-mentes övezet számára nem az adott brand nagysága és elismertsége számít. Lehet egy ismeretlen termék is kiváló szakmai munka eredménye, és egy ismert márkához tartozó készítmény is kieshet a rostán, összetevői miatt.

Egyetlen szempont a fontos számunkra: a termék összetétele, a gyártás körülményei, a gyártó elhivatottsága az egészségtudatosság mellett. Az őszinte gyártó és az őszinte élelmiszer – semmi más nem számít. Ennek jegyében minden cég szakmailag egyenrangú és amennyiben a termékek teljesítik a követelményeket, illetve a készítmények lejárati ideje, raktárkészlete megengedi, felkerülhetnek az oldalra. 


Tisztelettel: Tóth Gábor

Tartalomhoz tartozó címkék: életmód táplálkozás
Az oldal tetejére