Leírás és Paraméterek
Reggelihez, müzlihez adható, 1-2 evőkanálnyi mennyiségben, a nyomelemek és élő kultúrák bevitele érdekében.
Több, mint müzli
Csíráztatott ropogós bio tönkölybúza pehely, Lactobacillus casei-vel fermentált, stabilizált bio barnarizs korpa, szerves nyomelemek és élő bifodobaktériumok hozzáadásával, bio almaszirupban 42 fok alatt szárítva.
A termék egyedi eljárással gyártott fejlesztés, amelyben a tönkölybúza szemek beáztatása, csíráztatása és pelyhesítése után szerves nyomelemek és bifodobaktériumok, majd bio almaszirup kerül a szemekre, amiket a fejlesztőüzem kíméletesen beszárít, majd csomagol. Az eljárásnak köszönhetően a készítmény kellemes ízű és ropogós lesz, ám nyers marad, így mind az enzimek, mind a jó baktériumok aktív formában jelen vannak a késztermékben.
A tönköly crunchy-t használhatjuk önmagában is növényi tejekbe téve, egyszerű reggeliként gyümölcsökkel, olajos magvakkal, de alkalmas főzött kásákhoz és müzlifélékhez adva is, értéknövelés céljából. Főzni-sütni nem ajánlatos.
Miért több, mint egy általános gabonapehely?
A tönköly crunchy-hoz adott fermentált bio rizskorpa speciális rostforrás, emellett a hozzáadott nyomelemek és élő kultúra növeli a termék értékét. Ropogós jellege miatt rágásra ösztönöz, fenntartja a teltségérrést.
Hazai kutatói bázis révén fejlesztett, 100%-ban vegán, E-mentes, ökológiai gazdaságból származó készítmény. Glutént tartalmaz.
A speciális, csíráztatáskor aktiválódó enzimeknek köszönhetően értékes fitoaktív anyagok szabadulnak fel. A tönkölyben található tápanyagok és vitaminok, a mag csíráztatott állapotában, sokkal könnyebben felhasználhatóvá válnak a szervezet számára, mint a nyugalmi állapotban lévő mag fogyasztása esetében. A természetes szelén, cink, és réztartalom támogatják immunrendszerünk megfelelő működését. A cink és réz megvédi a sejteket az oxidatív stressz káros hatásaitól. A termék a csíráztatott magokban található értékes ásványi anyagokat (foszfor, kalcium, magnézium, vas, mangán), ballasztanyagokat, B-vitaminokat és emésztést segítő enzimeket tartalmaz.
Összetevők és Átlagos tápértékadatok
Csíráztatott ropogós bio tönkölybúza pehely, Lactobacillus casei-vel fermentált, stabilizált bio barnarizs korpa, bio almaszirup szerves nyomelemek, élő bifodobaktériumok (42 fok alatt szárítva)
Átlagos tápértékadatok | /100 g |
---|---|
Energia | 1482 kJ | 353 kcal |
Zsír | 3,2 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0,4 g |
Szénhidrát | 67,0 g |
- amelyből cukrok | 20,1 g |
Fehérje | 11,4 g |
Só | 0,0 g |