Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fertőzésellenes csodaszer: a teafa illóolaj

Honnan ismerjük fel a Teafát?

A teafának is nevezett teafa, a Myrtaceae család növénye, fehér virágokkal díszített fa, amely Ausztráliában a vadonban él. Amikor a teafáról beszélünk, automatikusan Ausztráliára gondolunk. A Tea-fa neve Cook kapitánytól ered, amikor is a tengerészek valóban egy Melaleuca növény leveleit használták tea készítéséhez. A teafát, mint növényt évszázadok óta használják az ausztrál őslakosok. Illóolajának felhasználásával később a II. világháborúban találkozunk az ausztrál katonák egészségügyi csomagjaikban.

Az 1980-as évek óta az ausztrál szakemberek képesek voltak kiválasztani a legjobb fajtákat termés, növekedés és kromatográfiás profil szempontjából. Ausztráliának a megnövekedett kereslet miatt azonban egyre nehezebb az organikus teafa előállítása mennyiségben és versenyképes módon. Ennek oka a változó éghajlati viszonyok (szárazság vagy heves esőzések), valamint a gomba (Myrtle rozsda) elterjedése, amely a fungicidek (gombák) permetezését igényli.

Annak érdekében, hogy kielégítsék az ökológiai piac növekvő igényét, az ausztrálok már évtizedek óta elősegítették a teafa kultúra fejlődését az afrikai kontinensen. Így lehet az, hogy napjainkban Dél-Afrika, Kenya, Lesotho és Zimbabwe gyártják a BIO Teafa illóolajat, továbbá Kína amelynek nagy teafafa ültetvényeinek (Nem BIO) köszönhetően nagy mennyiségű illóolajat szállít világszerte.

 

Pranarôm teafa illóolaj

 

A PRANAROM Teafa illóolaja több mint húsz éve ugyanazon ausztrál termelőtől, Dél-Afrikából és Zimbabwéből származik.

A teafát Zimbabwében a 80-as évek végén telepítették. Beszállítóik 1992-ben kezdték el termeszteni a teafát, és 2002 óta tanúsítják a biogazdálkodást. Jelenleg az egyetlen illóolaj lepárlóüzem Zimbabwéban. Büszkék arra, hogy az országban zajló súlyos politikai és gazdasági válság ellenére közel tíz éves az együttműködés.

Mit érdemes tudni a teafa illóolajról?

 

Három molekula (limonén, Terpinen-4-ol és Alpha Terpineol) esetében az ATTIA (ATTIA - Ausztrál Teafa Ipari Szövetség) meghatározta a teafa illóolajának „királis standardját”, amely alapján egy illóolaj teafa illóolajnak nevezhető. Ennek a szabványnak köszönhetően a szervezet évek óta üldözi a csalókat!

Az ATTIA a PRANAROM teafa illóolaját 100% tisztaságú és természetes teafaolajként ismeri el, amelyet a Melaleuca alternifolia leveleiből desztillálnak. Mindez lehetővé teszi számukra, hogy garantálják ennek az illóolajnak a minőségét és terápiás hatékonyságát.

 

Mire használható?

 

A teafák illóolaja a fertőzésellenes „referenciaolaj”, ha a fertőzésekkel szembeni küzdelemre kerül sor: vírusok, baktériumok, gombák, paraziták. Vírusellenes, antibakteriális, gombaellenes és parazitaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Hatékonyságát szájüregi betegségek (pl.: ínygyulladás), légzőszervi fertőzések és dermatológiai problémák (herpesz, övsömör) esetén ismerik el.

Ez magyarázza a teafa indokolt jelenlétét számos fertőzésellenes szinergiában, függetlenül a fertőzés helyétől. Kiválóan alkalmas a bőrsebek nagy részének - beleértve a pattanásokat és a tályogokat is - fertőtlenítésére.

Hogyan használhatod még?

 

  • Tehetsz 1 csepp olajat a fogkrémedbe, hogy fertőtlenítsd a szádat és fehérebbé tedd a fogaidat.
  • Sebek fertőtlenítésére is használható: 2 csepp közvetlenül a sebre.
  • Herpeszre: 3-4 csepp az érintett bőrfelületre, naponta háromszor 5 napig.

 

 

Az oldal tetejére