Leírás és Paraméterek
Ám ennél az öt hatásnál sokkal többről van szó, mivel egyrészt különleges alapanyagok keverékéről van szó (ideértve a növényi színanyagokat és a GABA-t is), másrészt számos egyéb előnyös jellemzője is van a készítménynek. Rendszeres használatával hatékonyan helyettesíthetők az egyéb, gyakran nem olcsó vitamin- és ásványi anyag-kapszulák és egyéb termékek, hiszen e fejlesztésben egy helyen megvan a számos fontos védőanyag (lásd az élettani hatásokat és egészségre vonatkozó állításokat később).
Az összetevők mindent elárulnak: tejsavasan (lactobacillusokkal) fermentált bio korpamix csírázott magvakból (barna rizs, kendermag, lenmag, köles, hajdina, csicseriborsó), csíráztatott bio kender protein (fehérjetartalom 50%), bio fehérjekeverék (rizs, kender, borsó), csíráztatott bio lenmagliszt, szárított bio gyümölcspor (piros ribizli, áfonya, bodza, arónia), csíráztatott bio quinoa (2,5%), stevia, természetes aroma, dúsított élesztő (inaktív), Bifidobaktérium kultúrák (109 CFU/30 g)
A doktori csapat új bio fejlesztése magában foglalja a jelenleg elérhető legmagasabb szintű szakmai tudásanyagot, a legfejlettebb, igen kíméletes gyártástechnológiát, valamint az egészség- és környezettudatosság (fenntartható gazdálkodás) szemléletmódját.
A fejlesztés fontos eleme a tejsavbaktériumokkal erjesztett (fermentált) aktív korpamix, amely csíráztatott biomagvak külső, tápanyagokban és rostokban igen gazdag részéből készül. A korpafélék normál esetben áthaladnak a tápcsatornán és védik azt, ám itt más is történik. A csíráztatás és a fermentálás során a korpamix is aktív, biológiailag feltárt, hasznosítható biomasszává, „tápanyagbombává” válik a szintézis (csíráztatás) és a feltárás (fermentálás) során, azaz felszívható, beépíthető védőanyagokat hordoz (B-vitaminok, nyomelemek, aminosavak, védő hatású egyéb fitonutriensek, GABA). Nem egyszerű rostkeverékről van tehát szó (bár ballasztanyagokat hordoz továbbra is), hanem funkcionális, azaz magas tápértékű élő, aktív és biológiailag hasznosítható, élő kultúrákkal (109 telepképző egység/adag) rendelkező superfood-ról. A fermentálás során a rostok egy része prebiotikus hatású oligo-szacharidokká hasad, így a bélflóra számára még előnyösebb (szimbiotikus) hatások jönnek létre. Az aktív korpakeverék alapját szintén nem átlagos biomagvak csíráztatott formája képezi: barna rizs, kendermag, lenmag, köles, hajdina, csicseriborsó, quinoa.
Komplex növényi bio fehérjék kerültek a keverékhez (rizs-, borsó- és kendermagfehérje), amelyek a tápláltsági állapot fontos elemei. A növényi alapú termékek esetében mindig figyelnünk kell a megfelelő proteinbevitelre is, a szabályozó anyagok (vitaminok, ásványok, színanyagok stb.) mellett.
Természetesen nem maradhattak ki a fejlesztésből az értékes bogyós termések és azok bioflavonoidjai, így hozzákevertünk vákuumszárított (azaz alacsony hőfokon készülő) színes szuperkoncentrátum-porokat (ribizli, áfonya, bodza, arónia). 1 adag turmixban mintegy 30 gramm friss gyümölcsből készült, szárított gyümölcspor található.
A bifidobaktériumok száma úgy lett beállítva, hogy egy adagban (30 g) legalább egy milliárd élő sejt, azaz aktív telepképző egység legyen, amelyek képesek elszaporodni a vastagbélben, támogatva a bélrendszeri immunitást és a bélnyálkahártya munkáját (ún. cross-talk jelenség). Emiatt a shake-et ne készítsük 40 foknál magasabb hőmérsékletű folyadékkal (ne forrázzuk vagy főzzük).
Gyártó | blnce |
Származási hely | Magyarország |
Összetevők és Átlagos tápértékadatok
tejsavasan (lactobacillusokkal) fermentált bio korpamix csírázott magvakból (barna rizs, kendermag, lenmag, köles, hajdina, csicseriborsó), csíráztatott bio kender protein (fehérjetartalom 50%), bio fehérjekeverék (rizs, kender, borsó), csíráztatott bio lenmagliszt, szárított bio gyümölcspor (piros ribizli, áfonya, bodza, arónia), csíráztatott bio quinoa (2,5%), stevia, természetes aroma, dúsított élesztő (inaktív), Bifidobaktérium kultúrák (109 CFU/30 g)
Átlagos tápértékadatok | /100 g |
---|---|
Energia | 1417 kJ | 340 kcal |
Zsír | 7,7 g |
- amelyből telített zsírsavak | 1,1 g |
Szénhidrát | 23 g |
- amelyből cukrok | 5,5 g |
Fehérje | 30,2 g |
Só | 0,1 g |
Rost | 31,9 g |