Miért egészséges a céklalé? A céklalé rendszeres fogyasztása számos előnnyel jár. Jótékony hatásai: Nem csupán vastárainkat tölti fel, illetve a vashiányt segít megelőzni, de vérkeringésünket és immunrendszerünket is erősíti. Értágító hatásának köszönhetően csökkenti a magas vérnyomást, valamint megakadályozza a magas vérnyomás kialakulását. A rendszeres céklafogyasztás növeli a vér nitráttartalmát, javítja a keringést, ennek következtében pedig javul a szövetek oxigénellátása. A céklalé hatóanyagai javítják az agyi vérkeringést is, így több oxigén jut az agyi szövetekbe, ezáltal késlelteti a demencia kialakulását. Magas káliumtartalma szabályozza a szívműködést, megelőzi a szív- és érrendszeri megbetegedéseket. Ezeken felül nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, folátot és egyéb értékes ásványi anyagokat, mint a kalcium, magnézium, mangán, foszfor, nátrium, cink, réz és szelén.
|