Leírás és Paraméterek
A kakaó egészségmegőrző hatása évezredek óta ismert. Már az ősi maja és azték törzsek is isteni ajándéknak tulajdonították és előszeretettel használták pozitív élettani hatásai miatt illetve pénzeszközként egyaránt. A kakaóban található számos fitonutriens közül talán az antioxidánsok a legértékesebbek, melyek javítják a tanulási képességet és a memóriát, valamint neuroprotektív hatással is rendelkeznek. A kakaó természetesen a dopamin és endorfin hormonok termelésére is hatással van, amik az ember boldogságérzetét közvetlenül befolyásolják.
Gyártó | Viblance |
Származási hely | Magyarország |
Összetevők és Átlagos tápértékadatok
Gluténmentes zabpehely, bio agávé szirup, kókuszpehely, napraforgómag, extra szűz olíva olaj, kókuszvirág nektár, törökmogyoró, mandula, tökmag, kakaópor (5%), só, fűszerek.
Gluténmentes üzemben készült.
Átlagos tápértékadatok | /100 g |
---|---|
Energia | 2,077 kJ | 496 kcal |
Zsír | 29 g |
- amelyből telített zsírsavak | 9 g |
Szénhidrát | 47 g |
- amelyből cukrok | 15 g |
Fehérje | 12 g |
Só | 0,2 g |