Leírás és Paraméterek
Gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
A köles élettani hatásai csodálatosak. Könnyen emészthető, tápértéke mégis igen magas. Magas, vízben oldódó rosttartalma segít eltávolítani a letapadt salakot a belekből, ezért fogyasztása böjtöléskor is ajánlott. Segíthet a betegségek utáni felépülésben, megerősödhetnek tőle a kisgyerekek, és várandós anyukáknak is gyakran ajánlják. Idegrendszeri problémák esetén ajánlott, állítólag lassíthatja az öregedést. Erősíti az immunrendszert, hiszen tele van ásványi anyagokkal. Megszépítheti hajunkat és megerősítheti a körmünket is. A fogak erősebbek lehetnek tőle, a zománcra is jótékony hatással lehet.
Az útifű maghéj ideális rostforrás azok számára is, akik a búzára érzékenyek. Nyugtató hatással bír az érzékeny belekre, amit a búza rostjai alaposan kidörzsölhetnek. Az útifű maghéj teljesen természetes és biztonságos. A világon több száz millióan használják évente. A szervezetben nem szívódik fel, nem hat izgatóan rá és nem okoz függőséget, emiatt alkalmas folyamatos hosszú távú használatra.
Összetevők és Átlagos tápértékadatok
víz, kölesliszt, útifű maghéj liszt, kurkuma, paradicsompor, őrölt rozmaring
Átlagos tápértékadatok | /100 g |
---|---|
Energia | 1635 kJ | 390 kcal |
Zsír | 3,2 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0,6 g |
Szénhidrát | 74,5 g |
- amelyből cukrok | 1,4 g |
Fehérje | 11,3 g |
Só | 0,02 g |