Leírás és Paraméterek
Gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
A köles élettani hatásai csodálatosak. Könnyen emészthető, tápértéke mégis igen magas. Magas, vízben oldódó rosttartalma segít eltávolítani a letapadt salakot a belekből, ezért fogyasztása böjtöléskor is ajánlott. Segíthet a betegségek utáni felépülésben, megerősödhetnek tőle a kisgyerekek, és várandós anyukáknak is gyakran ajánlják. Idegrendszeri problémák esetén ajánlott, állítólag lassíthatja az öregedést. Erősíti az immunrendszert, hiszen tele van ásványi anyagokkal. Megszépítheti hajunkat és megerősítheti a körmünket is. A fogak erősebbek lehetnek tőle, a zománcra is jótékony hatással lehet.
Az útifű maghéj ideális rostforrás azok számára is, akik a búzára érzékenyek. Az útifű maghéj teljesen természetes és biztonságos. A világon több száz millióan használják évente. A szervezetben nem szívódik fel, nem hat izgatóan rá és nem okoz függőséget, emiatt alkalmas folyamatos hosszú távú használatra.
Elkészítési javaslat:
Tegyük a kívánt mennyiséget bő, forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá egy csipet sót, és időnként megkeverve főzzük 3-4 percig, majd szűrjük le, bő vízzel öblítsük. A hagyományos tésztával megegyező módon fogyasztható.
Fogyaszthatják: Lisztérzékenyek, tojásérzékenyek, tejcukorérzékenyek, szójaérzékenyek
Vegán termék, illetve glutén,- gabona, -tej, -tojás, -szója, -kukorica, -burgonya, -rizs, tartósítószer-és koleszterinmentes.
Összetevők és Átlagos tápértékadatok
Összetevők: víz, kölesliszt, útifű maghéj liszt, kurkuma, paradicsompor, őrölt rozmaring
Átlagos tápértékadatok | /100 g |
---|---|
Energia | 1638 kJ | 391 kcal |
Zsír | 3,4 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0,6 g |
Szénhidrát | 74,3 g |
- amelyből cukrok | 0,1 g |
Fehérje | 11,3 g |
Só | 0,01 g |
Rost | 8,9 g |