Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Magvajak, vagy magkrémek?

Bár az angol nyelvből átvett pl. mogyoróvaj, vagy mandulavaj elterjedt elnevezés ezekre a termékekre, ugyanakkor hazánkban a megtévesztés elkerülése végett a magkrém kifejezés a helyes. De nézzük is, miért érdemes ezeket a termékeket vásárolni, és tudjuk-e, hogyan kell fogyasztani!

A vegán, egészségtudatos és fenntartható forrásból származó élelmiszereket kereső fogyasztók körében már nem szükséges bemutatni ezt a kategóriát. A termékeket használják önmagukban kenyérre kenve, müzlibe, smoothie-ba keverve, de az interneten egy kereséssel rengeteg fenséges szendvicskrém vagy sütni-főzni való recept ugrik fel. Jótékony hatását a nemzetközi konyha már régóta elismeri, míg itthon a dietetikusok is egyre inkább beépítik étrend javaslataikba a tiszta magkrémeket és az azokból készült szendvicskrémeket is.

A már megszokott kevert mogyorókrémekhez képest a bajai Nébar Kft. most piacra kerülő Nébar Naturpro magkrém családja 100%-ban tisztán, csupán az adott magból készült, mindenféle adalékanyag, tartósítószer, cukor vagy színezék nélkül. A gluténmentes és tejmentes étrend követői számára teljes biztonsággal fogyasztható termékcsalád a következő ízekkel debütál márciusban a boltok polcain: mandulakrém, diókrém, földimogyorókrém, pisztáciakrém, kesudiókrém, pekándiókrém, törökmogyorókrém, tökmagkrém, és végül a szezámmagkrém (vagy a megszokottabb nevén: tahini).

A magkrémek 5 legfontosabb jótékony hatása:

  • nagyszerű fehérjeforrás - a magkrémekben található fehérjék kiváló alternatívája az állatiaknak, és biztosítják a szervezetnek a kellő energiát, építik az izmokat, csontokat, kötőszöveteket, illetve alapvető szerepük van a anyagcserében, sejtépítésben is.
  • Kiváló magnézium és B vitamin forrás – kordában tarthatja az éhségérzetet és a stressz-szintünket.
  • segíthetik a fogyást – mely a magas rosttartalomnak, illetve a lassabban felszívódó szénhidráttartalomból fakadóan hosszabban fenntartják a telítettség érzését
  • telítetlen zsírsavakban is gazdag – így szív- és érrendszerünkre jótékony hatásuk megkérdőjelezhetetlen.
  • a nyers magvakkal szemben – dacára annak, hogy semmi nem kerül be a magkrémbe a magon kívül – sokkal könnyebb a szervezet számára a magkrémek emésztése és így az összes, szervezetünkre gyakorolt pozitív hatás még intenzívebben működik, mintha csak tisztított magvakat fogyasztanánk.

Persze ne felejtsük ki a felsorolásból, hogy ezek a termékek nem csupán egészségesek, de igazán finomak is.

Tartalomhoz tartozó címkék: rost dió fehérje
Az oldal tetejére