Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

táplálkozás

A növényi alapú tejekről, tejfölökről, sajtkrémekről, sajtokról és vajakról

2022. 11. 23. 14:21:09
A nagyüzemi termékekről egyre többen térnek át a növényi alapanyagokra, így van ez a tejek, tejtermékek, sajtok esetében is. Jó hír, hogy léteznek ízletes, otthon elkészíthető növényi alternatívák, ebbe enged bepillantást a cikk, ötletekkel, receptekkel.

Segítség, nagyon hullik a hajam! A „hajvédő” étkezésről, az újabb kutatások alapján

2022. 11. 23. 13:44:56
Mit (t)ehetek a hajhullás ellen? - kérdezik aggódva nem kevesen Bio Gabitól is, elkészült hát egy szakmai és tapasztalati összefoglaló azokról a táplálékokról, amelyek a témában segítséget nyújthatnak. A hajvédelemben az étrend fő szerepet vállal.

A gyógyító anyatejtől a szimbiotikus (enyhe anyatej-hatású) élelmiszerekig. - 3. rész. Az allergiák, az asztma és az ekcéma megelőzése, valamint a tejsavbaktériumok.

2022. 11. 23. 12:58:20
Ez a rész az allergiák, az asztma, az ekcéma kapcsán foglalkozik az anya étrendjével, emellett betekinthetünk a tejsavbaktériumok izgalmas világába, és olyan kérdések is szóba kerülnek, hogy ihat-e a tehéntej-allergiás anya kecsketejet.

A gyógyító anyatejtől a szimbiotikus (enyhe anyatej-hatású) élelmiszerekig. - 4. rész. Meglepő felfedezések: az anyatej-oligoszacharidok, mint személyre szóló prebiotikumok.

2022. 11. 23. 12:51:05
A cikksorozat e része ráfordul a téma egyik legfontosabb területére, az anyatej-oligoszacharidok hatásaira. Egy további kutatásra váró sokszínű világ tárul fel a tudósok szemei előtt, és - különös módon - még az elefántok teje is szóba kerül.

A gyógyító anyatejtől a szimbiotikus (enyhe anyatej-hatású) élelmiszerekig. - 5. rész. Az anyatejhez hasonló élelmiszerek kutatásának alapjai és nehézségei.

2022. 11. 23. 12:30:30
A cikkben Bio Gabi próbál még inkább mélyebbre ásni az anyatej-prebiotikumok területén, ám a kutató egyre több falba ütközik: a kérdés túl komplex, emiatt a tápszerek sem lehetnek tökéletesek. Az anyatej utánozhatatlan, mégis van remény, lehet megoldás.

A gyógyító anyatejtől a szimbiotikus (enyhe anyatej-hatású) élelmiszerekig. - 6. rész. Út a megoldás felé: egy világszintű magyar kutatómunka és a szimbiotikus táplálkozási modell

2022. 11. 23. 11:29:53
Az anyatej-prebiotikumok lemásolása eddig nem sikerült mesterséges úton. Bio Gabi és kutató kollégái természetes megoldásokkal növényi szimbiotikus mátrix létrehozását valósították meg, amire eddig nem volt kutatási modell, ezért munkájuk úttörő jellegű.

A nukleotidok, mint DNS felépítők és a sejtregeneráció bástyái

2022. 11. 23. 11:20:21
A nukleotidok a DNS-szintézis legfontosabb elemei. Az élelmiszerekben jellemzően nem fordulnak elő, az emberi anyatejben viszont nagy mennyiségben vannak jelen. Szerepükről, és az újabb kutatásokban rejlő lehetőségekről szól Bio Gabi e cikke.

Az ún. szimbiotikus, új generációs élelmiszerek hazai kutatása - pontokba szedett összegzés

2022. 11. 23. 11:07:49
Kis álomból nagy lett: a csíráztatott és fermentált magvak által termelt védőanyagok, vitaminok mennyisége felülmúlt minden várakozást. Az elmúlt évek egyik legjelentősebb hazai, vegán tudományos munkájáról készített összegzést Bio Gabi 50+30 pontban.

His way. Elvis életmódja - egy tanulságos történet

1970. 01. 01. 00:00:00
Újabb filmet készítettek Elvis életéről, ezúttal a menedzsere, Tom Parker ezredes szemszögéből. Mindig lehet újat mondani e témáról is, ám az életmódkutató az eseményeket másként látja és értékeli - a legendává vált művész emlékének tisztelete mellett.

Stockholm-szindróma a táplálkozásban? - A megvezetett ízlelés által irányított termékválasztás lélektana

1970. 01. 01. 00:00:00
Elsőre furcsának tűnhet a cím, ami némi képzavarról tanúskodik, de valóban felfedezhetők a Stockholm-szindróma jegyei az étkezés terén is, amikor védeni kezdjük ízletes, ám egészségtelen és ártó élelmiszereinket önmagunk és mások előtt.
Az oldal tetejére