Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vegakata receptje: Zabpehely fasírt napraforgófehérje-izolátummal és tormás céklasalátával (3 főre) 

Hozzávalók:

 

50 g apró zabpehely

50 g napraforgó mag

20 g E-free City napraforgófehérje-izolátum

1 közepes vöröshagyma kockákra vágva

2 gerezd fokhagyma szeletekre vágva

3 ek szójaszósz

3 ek kókuszolaj

2 tk pirospaprika

1 tk csirke fűszerkeverék (adalékanyag mentes) 

1 ek majoranna

 

Később: 50 g zsemlemorzsa 

Elkészítés:

A zabpelyhet egy kis edénybe tesszük és felöntjük annyi forró vízzel, hogy ellepje. Letakarva hagyjuk 10 percig. Közben előkészítjük a többi hozzávalót. 

A napraforgó magot száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk. 

Egy aprítógépbe összerakjuk a hozzávalókat, hozzáadjuk a leforrázott zabpelyhet, majd masszává dolgozzuk össze. A végén apránként beleöntjük a zsemlemorzsát. Vizes kézzel lapos pogácsákat formázunk, majd egy serpenyőben kevés hevített kókuszolajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. 

 

Tormás céklasaláta (3 főre) 

Hozzávalók:

1 nagy cékla 

2 doboz (300 g) növényi tejföl 

Frissen reszelt torma 

Elkészítés:

A megpucolt céklát kisebb kockákra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Sót teszünk bele, majd puhára főzzük. Ezután langyosra hűtjük majd összekeverjük a növényi tejföllel, tormával és ízlés szerint sózzuk. Jót tesz neki, ha hagyjuk kis időre összeérni az ízeket.

Jó étvágyat! 

-Vegakata-

 

Tartalomhoz tartozó címkék: recept rost
Az oldal tetejére