Hozzávalók:
50 g apró zabpehely
50 g napraforgó mag
20 g E-free City napraforgófehérje-izolátum
1 közepes vöröshagyma kockákra vágva
2 gerezd fokhagyma szeletekre vágva
3 ek szójaszósz
3 ek kókuszolaj
2 tk pirospaprika
1 tk csirke fűszerkeverék (adalékanyag mentes)
1 ek majoranna
Később: 50 g zsemlemorzsa
Elkészítés:
A zabpelyhet egy kis edénybe tesszük és felöntjük annyi forró vízzel, hogy ellepje. Letakarva hagyjuk 10 percig. Közben előkészítjük a többi hozzávalót.
A napraforgó magot száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk.
Egy aprítógépbe összerakjuk a hozzávalókat, hozzáadjuk a leforrázott zabpelyhet, majd masszává dolgozzuk össze. A végén apránként beleöntjük a zsemlemorzsát. Vizes kézzel lapos pogácsákat formázunk, majd egy serpenyőben kevés hevített kókuszolajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Tormás céklasaláta (3 főre)
Hozzávalók:
1 nagy cékla
Só
2 doboz (300 g) növényi tejföl
Frissen reszelt torma
Elkészítés:
A megpucolt céklát kisebb kockákra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Sót teszünk bele, majd puhára főzzük. Ezután langyosra hűtjük majd összekeverjük a növényi tejföllel, tormával és ízlés szerint sózzuk. Jót tesz neki, ha hagyjuk kis időre összeérni az ízeket.
Jó étvágyat!
-Vegakata-