Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

vitamin

Erős bástyáink: a színes növények

2022. 11. 23. 14:29:05
Egy széleskörű vizsgálat során húszféle gyümölcslé és hétféle zöldséglé polifenol-tartalmát és antioxidáns tulajdonságait tanulmányozták, ennek eredményeit foglaljuk össze, és egy nagyszerű saját fejlesztői munka eredményét is bemutatjuk.

Segítség, nagyon hullik a hajam! A „hajvédő” étkezésről, az újabb kutatások alapján

2022. 11. 23. 13:44:56
Mit (t)ehetek a hajhullás ellen? - kérdezik aggódva nem kevesen Bio Gabitól is, elkészült hát egy szakmai és tapasztalati összefoglaló azokról a táplálékokról, amelyek a témában segítséget nyújthatnak. A hajvédelemben az étrend fő szerepet vállal.

A gyógyító anyatejtől a szimbiotikus (enyhe anyatej-hatású) élelmiszerekig. - 6. rész. Út a megoldás felé: egy világszintű magyar kutatómunka és a szimbiotikus táplálkozási modell

2022. 11. 23. 11:29:53
Az anyatej-prebiotikumok lemásolása eddig nem sikerült mesterséges úton. Bio Gabi és kutató kollégái természetes megoldásokkal növényi szimbiotikus mátrix létrehozását valósították meg, amire eddig nem volt kutatási modell, ezért munkájuk úttörő jellegű.

Az ún. szimbiotikus, új generációs élelmiszerek hazai kutatása - pontokba szedett összegzés

2022. 11. 23. 11:07:49
Kis álomból nagy lett: a csíráztatott és fermentált magvak által termelt védőanyagok, vitaminok mennyisége felülmúlt minden várakozást. Az elmúlt évek egyik legjelentősebb hazai, vegán tudományos munkájáról készített összegzést Bio Gabi 50+30 pontban.

Fejlesztünk és védünk: Bio Gabi tudományos naplója, avagy korszerű szakmai fejlesztések mindennapi használatra

1970. 01. 01. 00:00:00
Jelen cikk célja, hogy felvonultassa az elmúlt évek hazai élelmiszer-tudományos fejlesztői műhelymunkáiból született innovációkat, amelyek hatékonyan segíthetik a mindennapokban a tápláltsági állapot fenntartását minden korosztály esetében...

A D3-vitamintól az antioxidánsokig, avagy billentsük vissza a mérleget!

1970. 01. 01. 00:00:00
A D3-vitamin védelemben betöltött szerepe nem csekély, azonban ennél jóval többre van szükség a megfelelő immunrendszeri állapothoz. A változatos növényi étrendben lévő számtalan gyökfogó és gyulladáscsökkentő anyag mind hasonlóan fontos a megelőzésben.

Egyszerű gondolatok a rák elleni védelemről és az immunrendszer támogatásáról

1970. 01. 01. 00:00:00
A fertőzések és a rákbetegségek ellen az immunrendszerünk védi testünket, az immunrendszer működése pedig életmódfüggő, vagyis közvetlen és közvetett kapcsolatban áll életmódbeli szokásainkkal. Ismerd meg az okokat Bio Gabi írásából!

Egy vitamin felfedezésének tanulságos története

1970. 01. 01. 00:00:00
Ritkán gondolunk bele, hány ember halálát okozta és okozhatja egy "apró" finomítási eljárás, a gabonamagvak hántolása. Íme egy történet, amely intő példaként szolgálhat az utókor számára is: a beri-beri (B1-vitamin hiány) elterjedése és a gyógyulás útja.

Védd magad - továbbra is!

1970. 01. 01. 00:00:00
Az immunvédelem étrendfüggő mechanizmusokból áll, ezért bizonyos ásványi anyagok, vitaminok, flavonoidok, növényi olajok, zöld levelek, hüvelyesek, gyümölcsmagok, gyógygombák, méhészeti termékek és a pre- és probiotikumok mind támogatják a védelmet.

Egészség kívül-belül

1970. 01. 01. 00:00:00
Beszélgetés Miklósa Erika operaénekesnővel
Az oldal tetejére