Leírás és Paraméterek
Gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
A köles élettani hatásai csodálatosak. Könnyen emészthető, tápértéke mégis igen magas. Magas, vízben oldódó rosttartalma segít eltávolítani a letapadt salakot a belekből, ezért fogyasztása böjtöléskor is ajánlott. Segíthet a betegségek utáni felépülésben, megerősödhetnek tőle a kisgyerekek, és várandós anyukáknak is gyakran ajánlják. Idegrendszeri problémák esetén ajánlott, állítólag lassíthatja az öregedést. Erősíti az immunrendszert, hiszen tele van ásványi anyagokkal. Megszépítheti hajunkat és megerősítheti a körmünket is. A fogak erősebbek lehetnek tőle, a zománcra is jótékony hatással lehet.
Az útifű maghéj ideális rostforrás azok számára is, akik a búzára érzékenyek. Nyugtató hatással bír az érzékeny belekre, amit a búza rostjai alaposan kidörzsölhetnek. Az útifű maghéj teljesen természetes és biztonságos. A világon több száz millióan használják évente. A szervezetben nem szívódik fel, nem hat izgatóan rá és nem okoz függőséget, emiatt alkalmas folyamatos hosszú távú használatra.
Összetevők és Átlagos tápértékadatok
víz, kölesliszt, útifű maghéj liszt, kurkuma
Átlagos tápértékadatok | /100 g |
---|---|
Energia | 1635 kJ | 390 kcal |
Zsír | 3,2 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0,6 g |
Szénhidrát | 74,5 g |
- amelyből cukrok | 1,4 g |
Fehérje | 11,3 g |
Só | 0,02 g |