Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

tudomány

Egy különleges echinacea-kivonat szorongásoldó hatásainak vizsgálata

2022. 11. 24. 14:21:29
Az alábbi írás egy hazai tudományos publikáció alapján készült, amit Prof. Haller József a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet korábbi munkatársa, jelenleg a Közszolgálati Egyetem és a Drogkutató Intézet Igazgatója, és független szakértők jegyeznek.

A csodálatos kurkuma

2022. 11. 24. 13:54:01
A kurkuma - amitől a népszerű indiai fűszer, a curry, jellegzetes arany színét kapta, - hatóanyaga az élénksárga pigmentanyag, a kurkumin.

Erős bástyáink: a színes növények

2022. 11. 23. 14:29:05
Egy széleskörű vizsgálat során húszféle gyümölcslé és hétféle zöldséglé polifenol-tartalmát és antioxidáns tulajdonságait tanulmányozták, ennek eredményeit foglaljuk össze, és egy nagyszerű saját fejlesztői munka eredményét is bemutatjuk.

A gyógyító anyatejtől a szimbiotikus (enyhe anyatej-hatású) élelmiszerekig. - 3. rész. Az allergiák, az asztma és az ekcéma megelőzése, valamint a tejsavbaktériumok.

2022. 11. 23. 12:58:20
Ez a rész az allergiák, az asztma, az ekcéma kapcsán foglalkozik az anya étrendjével, emellett betekinthetünk a tejsavbaktériumok izgalmas világába, és olyan kérdések is szóba kerülnek, hogy ihat-e a tehéntej-allergiás anya kecsketejet.

A gyógyító anyatejtől a szimbiotikus (enyhe anyatej-hatású) élelmiszerekig. - 5. rész. Az anyatejhez hasonló élelmiszerek kutatásának alapjai és nehézségei.

2022. 11. 23. 12:30:30
A cikkben Bio Gabi próbál még inkább mélyebbre ásni az anyatej-prebiotikumok területén, ám a kutató egyre több falba ütközik: a kérdés túl komplex, emiatt a tápszerek sem lehetnek tökéletesek. Az anyatej utánozhatatlan, mégis van remény, lehet megoldás.

A gyógyító anyatejtől a szimbiotikus (enyhe anyatej-hatású) élelmiszerekig. - 6. rész. Út a megoldás felé: egy világszintű magyar kutatómunka és a szimbiotikus táplálkozási modell

2022. 11. 23. 11:29:53
Az anyatej-prebiotikumok lemásolása eddig nem sikerült mesterséges úton. Bio Gabi és kutató kollégái természetes megoldásokkal növényi szimbiotikus mátrix létrehozását valósították meg, amire eddig nem volt kutatási modell, ezért munkájuk úttörő jellegű.

A nukleotidok, mint DNS felépítők és a sejtregeneráció bástyái

2022. 11. 23. 11:20:21
A nukleotidok a DNS-szintézis legfontosabb elemei. Az élelmiszerekben jellemzően nem fordulnak elő, az emberi anyatejben viszont nagy mennyiségben vannak jelen. Szerepükről, és az újabb kutatásokban rejlő lehetőségekről szól Bio Gabi e cikke.

Az ún. szimbiotikus, új generációs élelmiszerek hazai kutatása - pontokba szedett összegzés

2022. 11. 23. 11:07:49
Kis álomból nagy lett: a csíráztatott és fermentált magvak által termelt védőanyagok, vitaminok mennyisége felülmúlt minden várakozást. Az elmúlt évek egyik legjelentősebb hazai, vegán tudományos munkájáról készített összegzést Bio Gabi 50+30 pontban.

Fejlesztünk és védünk: Bio Gabi tudományos naplója, avagy korszerű szakmai fejlesztések mindennapi használatra

1970. 01. 01. 00:00:00
Jelen cikk célja, hogy felvonultassa az elmúlt évek hazai élelmiszer-tudományos fejlesztői műhelymunkáiból született innovációkat, amelyek hatékonyan segíthetik a mindennapokban a tápláltsági állapot fenntartását minden korosztály esetében...

Hogyan készülnek a fehérjeporok? Nyers és nem nyers proteinek

1970. 01. 01. 00:00:00
A fehérjekészítmények piaca jelentősen átalakult az elmúlt években. Az állati eredetű modellek viszonylag gyorsan elkezdtek átbillenni világszerte a növényi alapúak felé, ennek részben az újabb szakmai irányelvek, részben a vegán kultúra terjedése az oka.
Az oldal tetejére