antioxidáns
Szüreten innen és túl, avagy a szőlőt héjjal és maggal esszük
2022. 11. 23. 14:35:46
A rezveratrol egy sokoldalú antioxidáns, amely a szervezetben több szinten is támogatást nyújt, a bélrendszertől, az érpályákon át az immunvédelemig. Hasznos tehát megismerni és nemcsak ősszel kiaknázni a benne rejlő biológiai értékeket. Bio Gabi írása
Erős bástyáink: a színes növények
2022. 11. 23. 14:29:05
Egy széleskörű vizsgálat során húszféle gyümölcslé és hétféle zöldséglé polifenol-tartalmát és antioxidáns tulajdonságait tanulmányozták, ennek eredményeit foglaljuk össze, és egy nagyszerű saját fejlesztői munka eredményét is bemutatjuk.
A gyógyító anyatejtől a szimbiotikus (enyhe anyatej-hatású) élelmiszerekig. - 6. rész. Út a megoldás felé: egy világszintű magyar kutatómunka és a szimbiotikus táplálkozási modell
2022. 11. 23. 11:29:53
Az anyatej-prebiotikumok lemásolása eddig nem sikerült mesterséges úton. Bio Gabi és kutató kollégái természetes megoldásokkal növényi szimbiotikus mátrix létrehozását valósították meg, amire eddig nem volt kutatási modell, ezért munkájuk úttörő jellegű.
A nukleotidok, mint DNS felépítők és a sejtregeneráció bástyái
2022. 11. 23. 11:20:21
A nukleotidok a DNS-szintézis legfontosabb elemei. Az élelmiszerekben jellemzően nem fordulnak elő, az emberi anyatejben viszont nagy mennyiségben vannak jelen. Szerepükről, és az újabb kutatásokban rejlő lehetőségekről szól Bio Gabi e cikke.
Az ún. szimbiotikus, új generációs élelmiszerek hazai kutatása - pontokba szedett összegzés
2022. 11. 23. 11:07:49
Kis álomból nagy lett: a csíráztatott és fermentált magvak által termelt védőanyagok, vitaminok mennyisége felülmúlt minden várakozást. Az elmúlt évek egyik legjelentősebb hazai, vegán tudományos munkájáról készített összegzést Bio Gabi 50+30 pontban.
Fejlesztünk és védünk: Bio Gabi tudományos naplója, avagy korszerű szakmai fejlesztések mindennapi használatra
1970. 01. 01. 00:00:00
Jelen cikk célja, hogy felvonultassa az elmúlt évek hazai élelmiszer-tudományos fejlesztői műhelymunkáiból született innovációkat, amelyek hatékonyan segíthetik a mindennapokban a tápláltsági állapot fenntartását minden korosztály esetében...
A világ legegészségesebb konyhája
1970. 01. 01. 00:00:00
Vajon melyik nemzet konyhája a legegészségesebb? Ha végigböngésszük az ilyen témájú blogbejegyzéseket, egy dolog biztosan közös bennük...
A hiányzó láncszem: joghurt-hatású, kétszer fermentált növényi élelmiszerek, szimbiotikumok
1970. 01. 01. 00:00:00
A növényi, probiotikus, csíráztatott és kétszer fermentált magkeverékeknek a jövőben kiemelt jelentőségük lehet a stabil immunrendszer és a jó életminőség szolgálatában, joghurt-hatásukból adódóan. Ez lehet a hiányzó láncszem a növényi alapú étrend terén.
Bio Gabi esete a Mikulással
1970. 01. 01. 00:00:00
Közeledik a Mikulás, és ma már kimondhatjuk: ő a bolygó egyik legkomolyabb „téli influenszere”, ezért nem mindegy hogy él és milyen példát mutat. Bio Gabi megfogalmazott néhány javaslatot a kedves Mikulás felé...
A diagnózis: echoszegény képlet, azaz: rosszindulatú daganat
1970. 01. 01. 00:00:00
Hullámvasútak és kiutak - Tóth Gábor írása